HELLEVADVAND.DK

FRISK VAND I HANEN
Nyheder
Vandprisen hæves
Pr. 1. januar 2024, hæves priserne på vand fra Hellevad vandværk.
Stigningerne sker som følge af den fremtidige plan om at vi i 2028 gerne vil lave en større renovering eller bygge et nyt vandværk, da vandværket på mange punkter trænger til en opgradering for at følge med tidens behov.
For ikke at skulle optage for store lån har bestyrelsen, med accept fra generalforsamlingen i 2023, besluttet at der hændlægges midler til de store investeringer der vil komme i 2028.
Se takstbladet for 2024, under fanen ”Om vandværket”
Information til vandforbrugere fra Hellevad Vandværk A.m.b.a.
Der kan forekomme ” brunt vand” ved ledningsbrud eller lavt tryk i vandledningen, men det er helt ufarligt at drikke. Derfor bør du lade vandet løbe indtil det er rent og klart igen.

Alle forbrugere har fjernaflæsningsmålere
Målerne aflæset 2 gange i åretca. 30. juni og 31. december

Check dit vandforbrug
Vi er alle blevet bedre til at spare på vandet, men det er vigtigt fortsat at være opmærksom på sine vaner og vandinstallationer. Check jævnligt om der er utætte vandinstallationer på ejendommen.
Aflæs vandmåleren om aftenen når alle i huset er gået i seng, og ingen bruger vand. Aflæs vandmåleren igen om morgenen før nogen bruger vand. Er aflæsningen om morgenen forskellig fra aflæsningen om aftenen tyder det på, at der er en utæthed i vandinstallationerne, som skal udbedres.
En utæt vandledning f.eks. under gulv, som får lov at løbe i månedsvis uden at blive opdaget, er en dyr affære. Aflæs derfor din vandmåler mindst en gang månedligt og undgå ubehagelige overraskelser, når vandregningen kommer.
En vandhane som drypper kan koste fra 500-3.800 kroner om året. Et toilet, der løber, kan nemt koste over 1000 kr. om året. Et brusebad koster ca. 1 krone og 15 øre i minuttet. Husk, at du ikke skal bruge vand, mens du sæber dig ind, så der kan du lige så godt slukke for vandet. Skift til en vandsparende brusertype. Mange har en dårlig vane med at lade vandet løbe, mens de børster tænder. Det er der absolut ingen grund til. Installer perlatorer (luftblandere) på vandhanerne, det er nemt, billigt og effektivt.
Hvis din vaskemaskine er 10 år gammel, bruger den cirka 100 liter vand til en vask – en ny maskine med “A”-mærke bruger det halve. Brug spareprogram som reducerer forbruget af både el og vand. Og så bruger vaskemaskinen jo også strøm, så tænk på, om du ikke lige kan bruge tøjet en dag til, inden det ryger i vasketøjskurven. Brug vaskebold og spring forvasken over.
Udskift et for gammelt toilet med et nyt dobbeltskyllende (stort og lille skyl), husk at bruge “lille skyl”, og spar 5-6 liter vand pr. skyl.

Viden om vand

Her finder du almen info om vand i Danmark:
© Hellevad Vandværk A.m.b.a. | Sønderløkke 5, DK-6230 Rødekro | Kontakt
Created by Dvn.dk
Powered by Svift.net